2016 – RAGS

https://issuu.com/brantt/docs/rags_curatedby_freepectoor_brantt

RAGS, een project dat gebruikte vodden van 47 kunstenaars samenbracht op één locatie in ruimte BLANCO, Paddenhoek 12, 9000 Gent.
De tentoonstelling ging door op 3, 4 en 5 juni 2016, tevens een complete finissage op deze NUCLEO site.

Free Pectoor en Brantt, de curatoren van dit project lanceerden een oproep aan kunstenaars om één vod uit hun atelier in te dienen. Enkel ‘kunstig’ gemanipuleerde vodden werden niet toegelaten. Aan de hand van de toegestuurde vodden werd een totale installatie opgezet waarbij de curatoren zich intuïtief lieten inspireren door elk ontvangen exemplaar.

De vodden werden gemerkt met een label, voorzien van datum en code, zodat iedere vod nog traceerbaar blijft. Hierbij werd de vraag gesteld hoe het komt dat die vod daar is terecht gekomen en waarom die een specifieke plaats heeft gekregen, terwijl een ander exemplaar, misschien rijker aan kleur en vorm in een installatie werd gebruikt. Enerzijds riep dit een referentie op naar de vluchtelingenstroom, anderzijds over hoe we in de maatschappij elkaar beoordelen op uiterlijkheden, achtergrond, intelligentie, … Allemaal factoren afhankelijk van het toeval of door individuen die alles in een bepaalde richting duwen?

Iedere vod heeft zijn eigen identiteit en brengt een verhaal met zich mee. Alle kenmerken van een gebruikte vod vertellen iets over de herkomst, over de levensloop, over de kunstenaar… en werden in deze tentoonstelling samengebracht met diverse ‘objets trouvés’, waardoor de verhalen hun weg verder zetten

VERNISSAGE: vrijdag 3 juni 2016 vanaf 19u.30

TENTOONSTELLING: zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 van 14u.00 tot 18u.00
LOCATIE: BLANCO, Paddenhoek 12, 9000 Gent

RAGS

Plaats een reactie