Workshop beeldhouwen in Carrara

Sedert meer dan 10 jaar ga ik met een paar vrienden beeldhouwen in Carrara, Italïe. Deze unieke en onvergetelijke ervaring wil ik graag met anderen delen.

Carrara, welbekend om zijn marmergroeven, ligt aan de voet van de Apennijnen. De in het witte marmer verknipte bergtoppen omsluiten de stad tot aan de kust met een nu eens groen dan weer wit lijnenspel. In deze schitterende omgeving, op ongeveer 100 meter van de zee bevindt zich het atelier en ons gastenverblijf.

Jaarlijks organiseer ik een workshop beeldhouwen in marmer. De cursus is zowel geschikt voor beginnelingen als voor gevorderden (met een maximum van 8 deelnemers) en wordt begeleid door een ervaren beeldhouwer die de techniek volledig beheerst. Het is de bedoeling elke cursist individueel te begeleiden waarbij rekening wordt gehouden met eigen inbreng en artistieke vormgeving. Gedurende 1 week wordt er elke dag gewerkt van 9.00 u tot 12.00 u en van 14.00 u tot 18.00 u. Op zondag wordt een daguitstap voorzien met o.m. een bezoek aan de marmergroeven, waarop je optioneel kan intekenen.

De deelnemers van vorig jaar waren in ieder geval laaiend enthousiast.

De werkplaats bevindt zich in open lucht, op wandelafstand van de B&B waar we logeren. Elke deelnemer krijgt een overdekte werkruimte (beschutting voor zon en regen) met kapblok, elektriciteit, perslucht en een stuk marmer (30 x 30 x 30 cm of 40 x 20 x 20 cm,  +/- 75 kg) ter beschikking. Mogelijkheid tot aankoop van extra marmer.
De deelnemers brengen zelf hun gereedschap (beitels, hamer, …) mee. Beginnelingen kunnen voor een voordelige prijs een basis pakket manuele werktuigen aankopen (meer info op aanvraag en op te geven bij de inschrijving). Beginnelingen maken onder geen beding gebruik van elektrisch aangedreven slijpschijven.

Het gastenverblijf beschikt over een zestal mooie, modern uitgeruste kamers, telkens met 2 aparte bedden. Iedere kamer is voorzien van een ruime badkamer met douche en toilet, espresso apparaat (met koffie) en een eigen terrasje. Ontbijt en lunch kopen we in het buurtwinkeltje aan de overkant (heerlijk!)
’s Avonds eten we in een plaatselijk restaurant (primo, secundo, wijn en water voor +/- 15 euro/dag)

Wil je graag meer informatie over deze workshop, stuur dan een mailtje naar hvanimpe@telenet.be of geef een belletje 0488/287694

atelier in Carrara

Plaats een reactie